Struktúrált játékok

2013. November 29 Írta Kat. Csapatépítő túra
Értékelés:
(0 szavazat)

A szervezetfejlesztő tréningek különböző specifikus célokra irányulhatnak (csapatépítés, kommunikáció javítása, válságkezelési készség fejlesztése, motiváció erősítése stb), a trénerek (facilitátorok, animátorok) ennek megfelelő feladatokat strukturált játékokat fejlesztenek ki és alkalmaznak.

A kerékpártúra – illetve annak tervezése, előkészítése és utógondozása – a szervezetfejlesztési eszközök gazdag tárháza.

Egy kerékpártúrán belül a szervezetfejlesztési célokat szolgáló „feladatok” számos formában képzelhetők el:

 Vannak olyan játékos „feladatok”, amelyek a kerékpáros túra megtervezése, előkészítése, illetve az „utógondozása” folyamatában „történnek meg” (gondoljunk például a túra PR-tervének brainstorming-jára, vagy túraútvonal közös kialakítására, mint „érdekérvényesítő” képességpróbára, vagy a túra fénykép termése köré épülő belső hírlevélre).

 Tudatosan használunk olyan eszközöket, amelyek magában a kerékpározásban „elrejtve”, a résztvevők számára szinte észrevétlenül fejtik ki hatásukat.

 Vannak továbbá olyan játékok, melyek „megrendezett” módon illeszthetők a túraprogramba. Ha önmagukban nem lennének elég izgalmas, akkor kombinálhatóak egymással.

 A kerékpáros túrázás természetesen kombinálható a klasszikus csapatépítő tréning elemekkel: a túra programjába iktatott pihenők alkalmas keretet jelenthetne a hagyományos strukturált játékoknak is (például azok, akik egészségügyi okokból nem vagy csak egészen rövid távot kerékpározhatnak, megfőzik az ebédet a csapat kerékpározó tagjainak).

Több mint 30 saját fejlesztésű játékkal, és ugyanennyi hagyományos – a kerékpáros tárákra adaptált – tréning feladatból áll az a kínálat, amelyből a megbízó céljaihoz illeszkedő tematikát összeállítjuk.

Megjelent: 1507 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. November 11., Szerda 19:49
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Ön itt van: Főoldal Csapatépítő túra Strukturált játékok